Welkom in groep 6-7

Wij zijn groep 6-7 in het schooljaar 2017 - 2018

P1090450 (1)

 Planning tot aan kerstvakantie

30  bezoek hervormde kerk Emmastraat

1   dec naar de bieb

5   dec sint op school, surprise

21 dec kerstdiner 17.00 - 19.00

Groep 4-5-6-7 bezoeken moskee Breda

P1090486

 Dinsdag waren we in de Arrahman moskee in Breda. We werden daar vriendelijk ontvangen en kregen allereerst een korte uitleg over het ontstaan van de moskee. Daarna gingen we naar binnen en zagen we o.a. de schoolklassen van de moskee. Kinderen kunnen daar op zaterdag of zondag Arabisch leren. Dat is belangrijk om de koran goed te kunnen lezen. Hierna moesten de schoenen uit en gingen we naar de gebedsruimte. Daar werd op een luchtige manier van alles verteld over de Islam en de moskee. Tenslotte kregen we nog een korte presentatie over de islam. Na ruim een uur stonden we weer buiten, waar nog een mooie foto werd genomen. We hebben er heel veel van geleerd, maar het was ook duidelijk dat de kinderen al best veel wisten.

 Romy is onze nieuwe voorleeskampioen

P1090469

 Vandaag was op De Radonkel de finale van de voorleeswedstrijd. Ahmad, Giovanni en Romy waren dit keer de finalisten. Ze lazen allmaal erg goed, maar er kan natuurlijk maar een winnaar zijn. De jury besloot na overleg dat Romy dit jaar de winnares is. Zij gaat onze school vertegenwoordigen op de gemeentelijke finaleochtend. Dat is ergens in januari of februari.

Alles in een, thema geloven, Hindoeisme

P1090453

P1090454

P1090455

Week van Respect

Afgelopen week deden de kinderen van gr 6-7 mee aan de week van respect. In een aantal lessen hebben we in de klas gesproken over respectvol omgaan met elkaar in verschillende gesprekken, op sociale media en in het dagelijkse verkeer in de klas. De kinderen hebben erg enthousiast meegedaan aan deze lessen. Aan het eind van de week kwam wethouder Van den Kieboom nog in de klas om aan de hand van een groot aantal voorbeelden uit te leggen hoe je respectvol met elkaar omgaat. Alles bij elkaar een leerzame week waarin goed is gewerkt door de hele klas.

 P1090449

 

Schoolontbijt op 6 november

Vandaag hebben wij meegedaan aan het nationaal schoolontbijt. Heel veel scholen in Nederland doen daaraan mee en we zien langzamerhand dat steeds meer kinderen 's ochtends gaan ontbijten. Een goede en belangrijke ontwikkeling. Het ontbijt is immers de brandstof waarop de kinderen een flink deel van de dag kunnen blijven werken. Vandaag hebben wij ook weer meegedaan. De kinderen hebben heerlijk ontbeten, het was erg gezellig en daarna kon iedereen met een volle tank aan de slag.

 

Romy en Ahmad zetten Theodorus op zijn plaats

Woensdag gingen Romy en Ahmad samen met juf Anja naar het gemeentehuis. Daar werden alle selfies van de kinderen van groep 7 in de tijdscapsule gestopt, die volgende week in de sokkel van het beeld van Theodorus wordt geplaatst. Met een mooie ceremonie op het gemeentehuis werd dit allemaal geregeld door stichting Veers Erfgoed. Deze stichting gaat het beeld van Theodorus, de naamgever van de oude jongensschool, op een flinke sokkel plaatsen zodat die weer voor vele jaren over de oude speelplaats van de Theodorusschoolkan uitkijken.

 

 

 Naar de Loonse en Drunense duinen

 P1090339

 

 Op 21 september meldden wij ons al vroeg bij restaurant De Rustende Jager. Daar werden we opgevangen door gids Peters. Hij vertelde ons een aantalinteressante dingen over het bos en de duinen.

P1090345

 Daarna moesten de kinderen volop aan de slag. Er moest onderzoek gedaan worden naar bodemstructuren, naar bladeren, paddestoelen, vruchten en nog veel meer. Na een paar uur gingen we allemaal weer naar school terug. Een heel leuke dag was dat.

 

 Onze nieuwe methode Alles in een, thema planten.P1090408

 Op donderdag 12 oktober sloten wij ons eerste project af. Het thema was planten en gedurende een aantal weken hebben de kinderen allerlei dingen onderzocht die met dit thema te maken hebben. Ze moesten per tweetal een onderzoeksvraag formuleren en daarna natuurlijk op zoek naar de antwoorden. Deze antwoorden werden in kaart gebracht op hun muurkranten. Natuurlijk werd er getekend, hebben de kinderen een herbarium gemaakt, zijn we buiten geweest met onderzoekskaarten en daarnaast nog veel meer.

 P1090415

 Tenslotte was er een bijeenkomst voor ouders en andere belangstellenden waar de resultaten werden gepresenteerd. Het was gezellig druk en volop belangstelling voor het werk van de kinderen. Deze middag was een groot succes en we zullen zeker doorgaan op deze manier. Ons volgende thema is geloven.

 

obs De Radonkel

Burgemeester Krijgsmangeerde 43
4942 AV Raamsdonksveer
Postbus 129
4940 AC Raamsdonksveer

telefoon 0162 - 514975
info@radonkel.nl


Copyright © 2015 - obs De Radonkel