Nieuws

Eerste GeoWeek in de gemeente Geertruidenberg op


Eerste GeoWeek in de gemeente Geertruidenberg  op

Geo 4Geo 2

De leerlingen van groep 7-8 van meneer Frans hebben  op 24 mei aan een ochtendvullend programma gewerkt. Ze namen actief deel aan de Geoweek waarbij ze verschillende opdrachtjes moesten uitvoeren. Ze plaatsten bodemmonsters en peilbuizen, in de hoop om grondwater naar boven te krijgen. De peilbuizen zetten de leerlingen zelf uit met GPS. Ze leerden verschillende grondsoorten te ontdekken en kregen uitleg over coördinaten. Naast het ‘veldwerk’ maakten ze ook kaartjes in Geografische Informatie Systemen (GIS) en deden ze een ‘speuropdracht’ in GIS.
De thema’s die deze dag aanbod kwamen waren: bodem, geo-informatie, open data, rekenen en navigatie. Aan de reacties van de kinderen was duidelijk te merken, dat dit project veel indruk heeft gemaakt en zeker voor herhaling vatbaar is.

AGEL Adviseurs is een professional op het gebied van bodem-, water en geo-informatie. Bij AGEL Adviseurs is integraliteit één van de kernwaarden waarbij iedere medewerker ‘medeondernemer’ is. Brede school De Radonkel heeft als missie dat ieder kind mag schitteren, want ieder kind is uniek.
De ontwikkeling van deze school, samen met KDV ’t parapluutje, tot brede school en hun missie maken de samenwerking met AGEL Adviseurs voor deze Geo-dag logisch.
Beide partijen vinden integraliteit en hun mensen belangrijk.

Op Youtube staat nog een leuke opname genomen met een drone:

https://www.youtube.com/watch?v=WQt2vzTD3qo

 

Geo 1

 


obs De Radonkel

Burgemeester Krijgsmangeerde 43
4942 AV Raamsdonksveer
Postbus 129
4940 AC Raamsdonksveer

telefoon 0162 - 514975
info.radonkel@stichtingbravoo.nl

Copyright © 2015 - obs De Radonkel